Bloggnorge.com // Hverdagstausa
Start blogg

Vi har flest hverdager – make the most out of every day :-)

Raushet og tilhørighet

søndag 16. februar , 2014 kl. 20:01 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Jeg har tenkt en hel masse i 2014. Jeg er i gang med å lese Katrine Aspaas sin bok -» I raushetens tid» – fra misunnelse til beundring… Vel, jeg tror de fleste av oss har mye å lære..eller bli bevisste på.

Hva er det som fremprovoserer ulike reaksjoner? Hvordan er mitt reaksjonsmønster og hva skal til for at jeg skal bli et rausere menneske? Jeg tenker at jeg må forsøke å finne min egen kode, kjenne igjen tegnene til negative reaksjoner og bli mye flinkerer til å glede meg over andre og andres suksess. Vil ikke si at jeg ikke gleder meg i dag, men må også innrømme at jeg får noen kjipe tanker noen ganger som jeg ikke vil anerkjenne og godta. Boken til Kathrine gir gode eksempler på hva disse tankene er, noen eksempler på hvorfor og ikke minst hva man kan gjøre for å «bli venn med» – kunne identifiser disse når de dukker opp…

Ett godt avsnitt i boken var en toppsjef som midt i finanskrisen, under et møte slo ut med armene foran sine ansatte og sa følgende» Jeg aner ikke hvordan jeg skal møte konsernets utfordringer. Jeg vet bare at jeg trenger dere og alt hva dere kan og vet for å finne veien videre»… Resultatet på en slik sårbarhet og åpenhet er at alle de flinke folkene rundt han vil hjelpe. De ser at han trenger dem og dette skaper samhold og raushet både opp og ned i en organisasjon. Vi er ikke sterkere enn det svakeste ledd… Nei, så sant så sant.. Sammen er vi sterke!

Jeg hadde bare så lyst til å dele disse uttalelsene og der finnes utrolig mange flere.. Løp å kjøp folkens, hun har mange og gode innspill samlet mellom to permer. Mitt mål for 2014 er endring og raushet. Jeg gleder meg til hver dag og skal gjøre mitt for at hverdagene blir best mulig! Ønsker alle en fantastisk flott uke og en herlig søndags kveld.

 




(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Hverdagstausa" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.