Bloggnorge.com // Hverdagstausa
Start blogg

Vi har flest hverdager – make the most out of every day :-)

Urettferdighet og dyp takknemlighet..

lørdag 31. mai , 2014 kl. 11:24 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Jeg har fulgt litt med på facebook den siste tiden – her har noen startet en «lenke» hvor de utfordrer hverandre til å fokusere på 3 positive ting hver dag..:-) det kan jeg virkelig like..

I en hektisk hverdag er fokus viktig. Jeg startet bloggen min «just presis» fordi jeg skulle huske på å fokusere på det som er positivt, hver dag. Det har lært meg at det ikke nødvendigvis er de store prangende tingene som jeg tenker på først…men også mindre ting som i løpet av dagen gjør at jeg tenker; hmmm..jeg er utrolig glad for…
Facebook er et sted jeg ikke tilbringer masse tid – blir for meg litt mye hva folk har til middag, at de har trent den dagen og andre – for meg – uvesentlige ting..men, jeg liker å lese om ulike fjellturer folk har vært på, nyheter som noen poster og viktige hendelser i venners liv. Vi må absolutt ta alt med når vi benytter oss av sosiale medier, men vi kan velge hvor mye tid vi bruker det:-)
I dag i sunnmørsposten leser jeg om en dame som også er mye av grunnen til at jeg startet bloggen min..Anita Krohn Traaseth. I oktober i 2013 var jeg på et seminar og hørte ett innlegg av og om henne. Jeg ble veldig inspirert av hennes tanker og hvordan hun griper om det hun gjør. Hun fortalte om bloggen sin «Tinteguri» og i etterkant er jeg jevnlig inne å leser om lederskap, utfordringer og ellers ting som opptar henne.

Jeg har stor repsekt for det hun gjør og skal absolutt lese boka hennes » Godt nok for de svina» :-)

Litt andre ting om hva som har opptatt meg – eller enda mer presist hva som har opprørt meg denne uka. Det å lese om de to småjentene på 14 og 16 år fra India som ble massevoldtatt og hengt fordi de rett og slett hadde en lavere «rang/kaste» i samfunnet opprører meg noe helt vanvittig.
Den unge kvinnen som ble steinet i Pakistan hvor familien hennes sto og så på er også et eksempel på ukas ufattelige hendelser som jeg blir opprørt over.
Hva skal til for at slike grusomheter skal opphøre? Hvor bør holdningsendringer starte i land som vi ikke forstår kulturen til?
Vi i vestlig verden har gjennom tidene prøvd å prakke vårt levesett og religion på mennesker i andre land og med helt annen kultur uten å ta oss tid til å forstå kulturen deres og opphavet for ulike handlinger.
Disse tankene jeg her skriver ned er ikke faktabasert, kun mine egne tanker og vurderinger.
Hvis vi ser på ulike aspekter i historien, tenker jeg at nettopp manglende forståelse og innsikt kan være en forklaring på at vi ikke helt lykkes med å få til holdningsendringer ute i verden.
Det er mange eksempel på ting vi har forsøkt gjennom tidene;
Kristendommen feks.- Vi sendte misjonærer til blandt annet Afrikanske land og skulle kristne folkene der, uten å lykkes spesielt med det.. Det er gjort forsøk på å skape fred i Afganistan, å nå sist Syria + en rekke andre land gjennom mange ti år – har vel strengt tatt ikke lykkes med det heller. Omskjæring og lemlestelse av barn – vel, det har vært gjort en god jobb her, men vi har, med all respekt ikke lykkes i å få slutt på dette heller.
Det er mange eksempler og mye lidelse ute i verden sett med mine vestlige øyne.
Spesielt dette som går utover barn og kvinner som ikke har råderett over seg og sitt opprører meg.

Disse tankene gjør også at jeg er utrolig takknemlig og glad for at jeg bor og lever i Norge. At jeg har frihet til å tenke og gjøre som jeg mener er best for meg og mine. At barna mine vokser opp i dette fantastiske landet med frihet til å utdanne seg og gjøre med livet sitt som de mener best.
Og at vi alle kan bruke tid på å holde fokus på det positive hver dag.Vi har så utrolig mye å være takknemlig for!

Ta vare på hverdagene og sett fokus på å gjøre hver dag til en god dag..stort eller lite.




(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Hverdagstausa" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.